L’edifici

La nova Oficina de Turisme 0084 de la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya es troba situada a Sort, just a l’entrada de la població. Es va obrir per primer cop l’any l’1 d’agost de 2007. Els seus 700 metres quadrats donen capacitat per rebre no només visitants sinò ciutadans de Sort i pallaresos que volen trobar un espai lúdic, turístic i cultural.

Entre les seves instal.lacions podem trobar una sala de consulta amb llibres de la comarca i ordinadors amb els interactius del romànic del Pallars, el taulell d’informació, la sala d’audiovisuals caminem pel Pallars, la gran sala d’exposicions, aquesta alberga de forma provisional l’exposició Hug Roger III, Muntanyes en Rebel.lia, i l’Oficina Tècnica de Turisme per a empresaris de la comarca.

En aquests moments la comarca del Pallars Sobirà disposa d’un ens de promoció econòmica i turística, TURISME PALLARS SOBIRÀ. Aquest té el seu organigrama dividit en dues parts, l’òrgan decisori, on hi han presents la Junta i l’assemblea d’aquests ens, i l’Oficina Comarcal de turisme del Pallars Sobirà, com a òrgan executor.

Taulell d’atenció al Public

El taulell d’atenció al públic és la primera recepció a l’Oficina de turisme. Obert al públic amb l’horari de l’Oficina de turisme, es el punt d’informació per resoldre tots els dubtes o saber els llocs d’interès de la comarca. Les qüestions principals, sobretot en temporada alta són llocs d’interès per a visitar, serveis, activitats, i horaris d’altres centres, més mapes d’orientació, com mapes de carretera, mapes cartogràfics, mapes topogràfics, mapes turístics entre altres.

L’atenció al públic es rep de canals diferents, in situ, per telèfon, correu ordinari, fax i via correu electrònic. Encara que principalment és in situ, la informació per correu electrònic ha augmentat a pas de gegant durant els últims anys. Mirar estadístiques. Per a poder informar el millor possible hi ha un sistema de recollida de dades.

Sala de Consulta

La sala de consulta disposa de tot el material necessari tant en format paper com digital per a organitzar el viatge i informar-se de la comarca. Un servei que s’ofereix és el recull de revistes, especialitzades o no, que parlen de la comarca del Pallars Sobirà. La biblioteca de llibres temàtics ajuda al visitant o habitant a conèixer millor la història, cultura i costums de la comarca.

En suport informàtic tenim tres ordinadors, en un futur inmediat conectats a internet, on hi han instal.lats els audiovisuals de romànic de la zona, editats gràcies a un Pla de Dinamització turística que es va dur a terme fa un temps.

La sala de consulta és un element necessari per a una oficina de turisme, un punt de repòs i preparació del viatger que necessita organitzar-se amb el màxim d’informació possible.

Espai audiovisuals “Camins pel Pallars Sobirà”

L’espai d’audiovisuals “Pels Camins del Pallars”, és una sala amb la millor qualitat d’imatges i audiovisuals per una oficina de turisme, on el visitant perceb les costums, la vida i la història del Pallars Sobirà amb un recorregut atractiu d’imatges i utilitzant pantalles tàctils i sensors.

Dins de l’espai hi ha una pantalla gegant on es projecten diariament imatges i dvd’s dels Pirineus, durant aquest estiu va ser un èxit les projeccions dels “Pirineus desde l’aire”.

Un altre punt interessant de la sala són les dues pantalles tàctils amb informació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Botiga

La botiga té tres vesants diferents, la primera venre producte amb la marca turística “Pallars Sobirà, Pirineu Català” . Amb una sèrie de productes de merxandatge, samarretes, bufandes, tasses, llàpissos, motxilles, etc. s’intenta fer difusió de la zona amb una marca.

La segona vesant, la més cultural, és la venda de llibres editats des del Consell comarcal del Pallars Sobirà o una institució en col.laboració amb el nostre consell. Podem destacar els llibres a peu de medi ambient, els mapes cartogràfics del Pallars Sobirà, o projectes més novel.lístics com El retorn d’Hug Roger, de Assumpció Cantalozella, aprofitant la mateixa presentació del llibre l’Oficina de Turisme.

La tercera vessant apareix gràcies un conveni amb la llibreria de la Generalitat, que ha aprofitat l’Oficina de Turisme per a tenir una sucursal de venda de les seves pròpies publicacions als Pirineus. Per aquells que necessiten un llibre de la Generalitat poden demanar la comanda a l’Oficina de Turisme, com a servei que s’ofereix.

Exposició Hug Roger III “Muntanyes en rebel.lia”

A la sala d’exposicions en aquests moments i de forma indefinida hi ha exposada la vida d’Hug roger III com a figura més representativa de la història medideval del Pallars.

En el marc de la cel.lebració de l’Any Hug Roger III, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Museu d’Història de Catalunya van presentar l’exposició Muntanyes en rebel.lia. Hug Roger III i la fi de la Catalunya Comtal, amb l’objectiu de donar a conèixer la figura del darrer comte de Pallars i el context social i polític del seu intens i complex periple vital, que el converteixen en un veritable heroi de llegenda.

Sala de Formació i reunions

Per a poder realitzar reunions, xerrades, cursos, presentacions, entre altres, l’Oficina de Turisme té a la seva disposició una sala de formació equipada per a trenta persones, amb pantalla, pissarra, taules multifuncionals i altres accessoris.

La ventatge de la sala gràcies a la seva practicitat es que es pot convertir en sala de reunions, com en una aula de formació gaudint de taules adherides a les cadires, com una sala per a presentar qualsevol acte cultural o lúdic de la comarca.

Si es desitges utilitzar la sala només cal posar-se en contacte amb l’Oficina de Turisme, al 973 621 002, o per correu eletrònic, a turisme@pallarssobira.info.

Oficina Tècnica de Turisme

En breu afegirem la informació. Disculpin les molèsties.

Deixa un comentari