Presentació del llibre “lliures o morts” a l’ Oficina de Turisme Comarcal del Pallars Sobirà

Una important afluència de públic, de gairebé setanta persones, ha recolzat la iniciativa dels autors i de l’Ajuntament de Sort de presentar la novel·la històrica Lliures o morts, crònica d’Ermengol Amill de Bonestarre, l’heroi oblidat de la guerra del 1714, en una data assenyalada com és el Dia de la Hispanitat i en l’escenari pallarès d’on era fill el protagonista.
L’èxit de crítica i públic amb què s’ha rebut l’edició de Lliures o morts (Columna Edicions), amb tres impressions fins a la data, s’ha traduït en l’Oficina de Turisme de Sort en una càlida acollida per als autors de la novel·la, Jaume Clotet i David de Montserrat, que han compartit amb el públic assistent diverses anècdotes sobre la gènesi de la novel·la i el seu marc històric, la Guerra de Successió amb què Catalunya es va enfrontar al rei Felip V i que manté alguns paralel·lismes amb la situació política actual. Així, la peripècia vital d’Ermengol Amill en aquest conflicte esdevé la base d’una història que atrapa al lector amb una intriga àgil i una successió d’escenes d’acció, aventura i emoció.
Cal remarcar, a més, la presència com a personatge de la novel·la i company d’armes del protagonista de Josep Moragues, figura històricament reconeguda a la vila de Sort. Per aquest motiu, en finalitzar l’acte, l’Alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, ha anunciat que a la sessió plenària de l’Ajuntament que s’havia de celebrar aquesta mateixa nit s’aprovaria la moció d’homenatge als herois de la Guerra de Successió proposada pels autors de la novel·la com a procés de reestabliment nacional i de la memòria històrica catalana (vegeu-ne més informació a http://www.lliuresomorts.cat/mocio-herois-1714/).
L’organització d’aquest esdeveniment ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, amb el suport de Columna Edicions; des de l’Ajuntament de Sort agraïm a mès als autors la seva presència a la nostra població.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: