EL PALLARS SOBIRÀ PRESENTA LA NOVA TEMPORADA DE TURISME ACTIU I ESPORTS D’AVENTURA

La presentació de la nova temporada d’esports d’aventura i turisme actiu a les comarques de Lleida tindrà lloc el divendres, 30 de març, a la comarca del Pallars Sobirà. Aquest ha estat un dels punts de què s’ha tractat a les dues reunions de treball que avui han mantingut el vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i el director, Jordi Blanch, amb els representants de les administracions locals, entitats,  tècnics de les oficines de turisme i empresaris turístics de la comarca del Pallars Sobirà i que han estat presidides pel president del Consell Comarcal i alcalde de Sort, Llàtzer Sibis.

La reunió d’avui  al Pallars Sobirà és la tercera trobada amb el territori que organitza el Patronat en aquesta legislatura amb la finalitat de conèixer les necessitats i les expectatives turístiques de cada comarca i poder-les adaptar posteriorment en les diverses accions que duu a terme el Patronat de Turisme. Les dues primeres trobades han tingut lloc a la comarca de l’Alta Ribagorça el mes de desembre del 2011 i a la de l’Alt Urgell, el mes de febrer d’enguany.
Els empresaris turístics i els representants de les entitats locals i tècnics de turisme del Pallars Sobirà han posat de manifest en les reunions d’aquest matí la voluntat de col·laboració amb les diferents activitats i accions promocionals que duu a terme el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Al mateix temps, han abordat diversos aspectes per continuar treballant per posicionar millor la variada i singular oferta turística que té el Pallars Sobirà tant en el mercat de Catalunya com en l’àmbit estatal i també en l’internacional.
En aquest sentit, el vicepresident, Gerard Sabarich, i el director, Jordi Blanch, han donat a conèixer les noves línies estratègiques que ha posat en marxa el Patronat de Turisme en matèria de promoció turística i que tenen com a principals eixos la potenciació de les noves tecnologies i la creació de productes turístics a partir de l’elaboració d’un inventari de recursos turístics al conjunt de la demarcació de Lleida.
Un dels punts tractats a la reunió d’avui ha girat sobre la presentació de la nova temporada de turisme actiu i esports d’aventura que cada any fa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. S’ha acordat que aquest acte tindrà lloc el pròxim 30 de març a la comarca del Pallars Sobirà i constarà de dues parts. D’una banda, es presentarà l’actualització de dades sobre oferta i l’estructura actual que ofereixen les empreses d’esports de turisme actiu i d’aventura de la demarcació de Lleida a partir de l’estudi d’investigació que està duent a terme el Patronat de Turisme. Posteriorment es farà un descens de barques de ràfting i altres modalitats d’activitats d’esports d’aigua i una exhibició d’altres disciplines de turisme actiu en un indret encara per determinar a la mateixa comarca del Pallars Sobirà.
La internacionalització de l’oferta turística de la comarca del Pallars Sobirà aprofitant la porta d’entrada de què disposa el sector turístic a les comarques de Lleida mitjançant l’Aeroport de Lleida-Alguaire ha estat un altre dels aspectes que s’han posat de manifest a la reunió. En aquest sentit, el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch, ha donat a conèixer les reunions de treball que el Patronat, conjuntament amb Aeroports de Catalunya i l’Agència Catalana de Turisme, han dut a terme amb el turoperador britànic Neilson-Thomas Cook, especialista en vacances actives, per ampliar l’oferta de vols i de destinacions dins la demarcació de Lleida amb vista a l’any 2013 amb producte de primavera i d’estiu. També s’ha informat de les gestions fetes amb el turoperador TUI, per tractar d’aconseguir que l’oferta de Lleida pugui formar part de la seva programació i del seu catàleg de producte per a la temporada vinent.
Altres aspectes de què s’ha tractat han fet referència a la necessitat de fer una microsegmentació de la demanda del client per potenciar aspectes turístics que estan molt arrelats a la comarca i que són un factor diferencial respecte a d’altres indrets, com ara la pesca i el mateix turisme actiu i els esports d’aventura. Una oferta turística que és un referent cabdal tant en l’àmbit estatal com internacional per algunes de les competicions que acullen les aigües braves de la Noguera Pallaresa i també com a pioners fa 25 anys de la introducció del ràfting i la creació d’empreses vinculades amb aquesta disciplina esportiva.
Les dues reunions que ha mantingut aquest matí el Patronat de Turisme amb el sector turístic del Pallars Sobirà han tingut lloc a Sort. La primera s’ha celebrat amb els representants de les administracions locals i tècnics a la seu del Consell Comarcal, i la segona, amb el sector empresarial, a l’Oficina Comarcal de Turisme. A més, aquest migdia hi ha hagut una trobada amb els representants institucionals i sector turístic de les Valls d’Àneu.

Lleida, 7 de març de 2012

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: