Finalitza la regulació de l’accés motoritzat a la zona de Bonabé (Alt Àneu), restringida fins a l’1 de juny

L’ordenança municipal aprovada per l’EMD d’Isil i Alós restringeix el trànsit motoritzat de vehicles no autoritzats per la pista de Bonabé fins a l’1 de juny. La mesura millorarà el manteniment de la pista i la qualitat de la visita de la zona a peu o en BTT.

En data 1 de setembre de 2010 l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d’Isil i Alós (Alt Àneu) va aprovar una ordenança reguladora de l’accés motoritzat al medi natural en el territori de la seva propietat, que es va publicar al Butlletí Oficial de la Província (BOP) de 13 de gener de 2011. Aquesta ordenança preveu que la pista forestal principal entre el refugi del Fornet i el pont de Marimanha (límit amb la Val d’Aran), que dóna accés a Montgarri i el pla de Beret des d’Alós d’Isil, quedi restringida temporalment al trànsit motoritzat entre l’1 de novembre i el 1 de juny, a excepció dels vehicles que autoritzi la pròpia EMD, en aplicació dels supòsits contemplats en l’esmentada ordenança. La resta de pistes forestals secundàries (pistes de Salau, Clavera i la Mina) queden restringides a la circulació motoritzada durant tot l’any, amb les excepcions previstes en l’ordenança.

La restricció temporal de la circulació motoritzada per la pista forestal de Bonabé es realitza per motius de conservació del ferm de la pista forestal, tot evitant la formació de roderes, i per afavorir la conservació del paisatge, la fauna i l’entorn natural en conjunt. Alhora, aquesta regulació permetrà també millorar la qualitat de la visita dels usuaris que vulguin conèixer aquesta magnífica zona del Parc Natural de l’Alt Pirineu seguint aquests camins a peu o en bicicleta tot-terreny (BTT).

Per als supòsits contemplats en l’esmentada ordenança, les autoritats municipals poden expedir autoritzacions específiques per circular en vehicle per les vies sotmeses a regulació. Per obtenir les autoritzacions cal adreçar-se a: Ajuntament d’Alt Àneu. Adreça: Av. Port de la Bonaigua, 9 – 25587 València d’Àneu. Telèfon: 973 62 60 38.

Us recordem que per a la circulació motoritzada en grup de caràcter organitzat, en aplicació de la Llei 9/1995, de regulació de l’accés motoritzat al medi natural, és imprescindible comptar amb la corresponent autorització.

La informacio ha estat facilitada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: