La Generalitat de Catalunya inicia un portal d’oficines de Turisme amb la plataforma e-Catalunya.


e-Catalunya és el punt de trobada virtual per a comunitats formades per personal de l’administració pública autonòmica catalana i altres professionals que tenen necessitat de comunicar-se i treballar en xarxa.

El projecte és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per millorar l’eficiència en la prestació de serveis públics a la ciutadania. Gràcies a eines de col·laboració de la Internet social, poden participar, intercanviar coneixements, potenciar l’aprenentatge i col·laborar.

Per a què serveix?

Cadascuna d’aquestes comunitats interactua en un portal propi, que pot ser d’accés públic o privat (només per a membres registrats) i mitjançant eines de participació com ara blocs, fòrums, contenidors de documents, wikis, calendaris, etc. Els portals compten, a més, amb utilitats (llista de correu, RSS, alertes automàtiques de novetats, etc.) per facilitar la comunicació entre els membres del grup.

Els membres d’un portal poden fer aportacions a les eines, respondre i comentar les aportacions d’altres, adjuntar i descarregar arxius, editar documents comuns, enviar missatges de correu simultanis a tota la comunitat, etc. Cada portal compta amb personal d’administració i de moderació imprescindible per motivar la participació i organitzar el coneixement generat.

Què podran fer a e-Catalunya les Oficines de Turisme?

  • Treballar en equip, exposar, informar-se, relacionar-se amb altres companys; fer recomanacions i objeccions i, per tant, prendre decisions de manera consensuada.
  • Agilitzar i millorar la comunicació entre els membres del grup i del grup cap a la ciutadania.
  • Accedir als continguts generats per les persones i/o grups de forma immediata i generar continguts propis.
  • Gestionar la informació de forma més eficient, evitant pèrdues de documents o confusions amb versions anteriors.
  • Ampliar la xarxa de contactes personals dins i fora del propi grup de treball, gràcies al sistema intel·ligent de xarxa social.
  • Detectar tendències, establir consensos i consolidar i/o iniciar projectes.

La plataforma e-Catalunya posa a disposició dels seus usuaris vuit eines diferents, que es poden utilitzar lliurement, segons les necessitats de cada grup. De cada eina es poden crear tantes instàncies com es vulgui. L’eina espera ésser una oportunitat per fer xarxa al país i treballar conjuntament per millorar i optimitzar els recursos.

Per a més informació podeu consultar queCAT, el portal demostració de la plataforma d’e-Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: