L’operador turístic britànic Neilson volarà des de l’aeroport de Lleida

Segons fons de comunicatur l’operador turístic britànic Neilson deixarà l’aeroport francès de Toulouse per fer la seva pròxima temporada de neu a l’aeroport de Lleida-Alguaire. Aquesta decisió suposarà un creixement notable del turisme de neu per les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, sobretot el Pallars Sobirà que disposa de 5 estacions d’esquí.

Segons ha avançat el director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, Neilson-Thomas Cook passarà a volar a l’aeroport de Lleida al considerar-lo més competitiu y en aquests moments li permet fer les seves operacions de forma més correcta i més adequada.

Els vols xàrter a Londres, Manchester, Birmingham, Dublín i Belfast començaran el pròxim 19 de desembre i s’acabaran el 8 d’abril. L’acord signat per la Generalitat amb Neilson-Thomas Cook, que implica l’ampliació de la terminal de l’aeroport amb 1,5 milions euros, permetrà transportar uns 33.000 passatgers cada any a l’aeroport lleidatà.

El conveni té una durada de cinc anys i no suposa contraprestacions per a la Generalitat, llevat de la taxa zero del primer exercici, ha explicat Font, que segons els seus càlculs, l’acord pot suposar 116.000 pernoctacions a les comarques de Lleida.

Font ha apuntat que els 16.572 esquiadors arribaran en sis vols setmanals i ha assenyalat que la companyia britànica s’ha compromès a promocionar en els seus catàlegs les estacions d’esquí dels Pirineus. La Generalitat també té previst posar en contacte els responsables de les estacions amb el turoperador perquè les empreses “tanquin i segellin acords”.

Els vols a Londres, fora de l’espai Schengen, no tenen encara llum verda del Govern central de Madrid.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: