Disponible a l’Oficina de Turisme la guia de la ruta “Pirineu Comtal”

La guia de la ruta ‘Pirineu Comtal‘ proposa recórrer els   territoris de 14 comarques que, a l’Edat Mitjana, configuraven antics comtats catalans, per mitjà d’un itinerari que combina paisatge, monumentalitat i història mitjançant la selecció dels conjunts medievals més destacats del Pirineu català, a través de dos itineraris principals — nord i sud– de cinc etapes cadascun d’ells.

Cada viatger pot trobar en el recorregut del Pirineu Comtal una oferta turística adaptada a les seves necessitats: des de petits hotels o cases rurals, fins a una àmplia oferta de càmpings existents a totes les comarques de la ruta. També podrà degustar els sabors característics de la cuina catalana de muntanya, o adquirir una variada gamma de productes de qualitat, com la llonganissa de Vic, el ‘xolís’ del Pallars i tota mena de formatges artesans.

La guia, per tant, constitueix la primera oferta turística integral de posada en valor de l’importantíssim patrimoni històric i monumental del Pirineu Catalán. Des de la Vall d’Aran fins a l’Empordà, la guia ofereix al turista la possibilitat de visitar una curosa selecció de conjunts medievals, esglésies i monestirs de l’Edat Mitjana, així com museus i centres d’interpretació que evoquen una època mítica, pletòrica de grans figures històriques.

El nexe d’unió de la ruta són els antics comtats catalans, i el viatge comença en el litoral mediterrani i el territori dels vells comtats d’Empúries i Girona, per seguir fins als comtats del Pallars i la Ribagorça, situats en ple Pirineu. Entre un i un altre extrem es travessen els territoris dels comtats de Besalú, Ripoll, Berga, Cerdanya, Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, on s’inclou l’Oficina de Turisme del Pallars Sobirà per motiu de l’exposició Hug Roger III muntanyes en rebel.lia i Cardona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: