El Govern aprova els Estatuts de la nova Agència Catalana de Turisme

  • El nou organisme entrarà en funcionament l’1 de gener de 2010 i substituirà el consorci de Turisme de Catalunya
  • L’Agència comptarà amb la participació activa del sector privat, tant en la gestió com en el finançament
  • El Consell de Direcció de l’Agència estarà format pel sector públic, representat per la Generalitat de Catalunya i pels organismes promocionals locals, i pel sector privat, representat pel Consell  General de Cambres
El Govern ha aprovat avui els Estatuts de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), el nou organisme que a partir de l’1 de gener de 2010 substituirà l’actual consorci de Turisme de Catalunya. Una de les principals novetats de l’ACT és que permetrà una major col·laboració entre el sector públic i el privat, tant en la presa de decisions com en el finançament de l’entitat.
L’Agència Catalana de Turisme es crea amb l’objectiu de dotar el sector turístic d’un instrument de promoció més eficaç, que contribueixi a promocionar Catalunya com a destinació turística de referència internacional d’acord amb la seva diversitat, la seva qualitat i la seva rendibilitat social i econòmica.
La nova agència respon a dues necessitats: d’una banda, renovar la gestió de la promoció turística del país. Es passa d’un model tradicional, on el sector públic assumeix la major part del finançament i gestió de la promoció turística, a un nou model amb una participació activa del sector privat. D’altra banda, vol donar resposta a la voluntat compartida amb el conjunt del sector de treballar més coordinadament amb la resta d’administracions públiques i en col·laboració amb els conjunt de les empreses privades.

La creació d’aquest nou ens és una actuació contemplada en el Pla de Govern de la Generalitat, i és també una de les accions més destacades contemplades al Pla Estratègic de Turisme a Catalunya 2005-2010. A més, la creació de l’Agència Catalana de Turisme era també una petició reclamada pel sector ja en el Segon Congrés de Turisme de l’any 2004. El Govern va aprovar el 28 de novembre de 2007 la llei de creació de l’ACT.
El Consell de Direcció de l’Agència serà el màxim òrgan col·legiat de l’organisme i estarà format pel sector públic, representat per la Generalitat de Catalunya i els organismes promocionals locals, i el sector privat, representat pel Consell  General de Cambres. Una de les novetats més destacades és el fet que la participació en el Consell de Direcció està condicionada a la realització d’una aportació econòmica a l’Agència. D’aquesta manera, es pretén fomentar una implicació financera i un poder de decisió més grans del sector públic i del sector privat en la promoció turística.
També es contempla per primera vegada la possibilitat que entitats i empreses interessades en el desenvolupament del turisme al nostre país, puguin participar en els òrgans de decisió de l’Agència, a través d’entitats sense ànim de lucre que es creïn dins el seu marc.
Per a més informació, premeu aquí
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: