“La Porta del Cel” tanca la temporada amb un balanç de producte estrella

dibuix

Alejandro Gamarra Paunero.S’ha acabat la temporada 2009 de La Porta del Cel, i en el seu quart any de permanència, ha seguit apassionant a tots els muntanyencs que han realitzat el circuit.

Malgrat l’època de crisis que estem passant, ha augmentat el nombre de participants i més de 700 excursionistes han realitzat el recorregut.

Igual que l’any passat, l’inici de temporada ha estat marcat per la gran quantitat de neu, si be els grups venien ben preparats i han pogut superar aquesta dificultat afegida sense problemes.

El dia 1 d’agost, animats per un blog d’internet, es va concentrar un grup de més de 20 corredors per realitzar el circuit en menys de 24 hores , en un ambient distés i formant grups segons l’horari en el que tenien previst de realitzar-lo. Aquest mateix dia Jordi Martinez de Masay, rebaixa el rècord anterior amb un temps sorprenent de 12 h. 38’. Però quan ja semblava que el rècord estava sentenciat, el dia 22 d’agost Francisco José Saiz el supera conseguint el nou rècord absolut en 11 h. 57’.

Hem de destacar igualment el primer rècord femení de la prova de Jaione Sasieta amb un temps de 22 h. 34’. I una vegada trencat el gel per una dona, el 5 d’agost, Marta Riba de La Pobla de Segur ho polvoritza rebaixant-lo fins les 15 h. 58’. Marta també ha guanyat el Sky runner de Carros.

I en un altre àmbit volem destacar la realització del recorregut, lluny de la competició,  però potser tant o més meritori, amb res mes i menys que 75 anys de Antoni Gol, 68 de Venanci Devesa i Andrés Sánchez, 67 de Esteve Freixa i 65 de Javier Martínez. Ja ens agradaria a nosaltres poder seguir fent-lo amb aquesta edat.

I al pol oposat, Aritz Gamarra que ja ha realitzat la trilogia: els Carros amb només 6 anys, Cavalls amb 7 i La Porta amb 9. Merlín Ferriz de 11 i Julen Gamarra de 12.

El circuit amb un total de 11.000 metres de desnivell acumulat i 65 km., de recorregut uneix 4 refugis: el de Certascan, Pinet (al vessant francès), Vallferrera y el càmping masia Bordes de Graus.

La bellesa del recorregut és sorprenent a cada passa que donem i passa per paratges tant interessants com les Bordes de Noarre, el llac de Certascan (que és el llac natural més gran del Pirineu), els llacs de Romedo, el Pla de Boet, etc., per pujar igualment fins al pic de Certascan de 2853 m., i la Pica d’Estats, que és el pic més alt de Catalunya amb 3143 m.

Les característiques que fan únic aquest recorregut, ja sigui la llargada de les etapes, l’obligatorietat de pujar als cims, el terreny d’alta muntanya, la neu fins a mitjans de juliol, el recorregut que fa pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i pasejar per dos països diferents, han sigut molt ben valorats.

El circuit es confirma com el més dur de la seva categoria i així ho corroboren tots els que l’han realitzat o no han pogut acabar-lo en la modalitat de competició. De fet és el que té un desnivell acumulat més gran i es segueix constatant que els corredors necessiten de 2 a 3 hores més per realitzar-lo que altres circuits de característiques similars com els Carros de Foc o Cavalls del Vent.

Si voleu realitzar el recorregut heu d’esperar fins el juny del 2009 per poder gaudir d’aquest paratges, ja sigui fent la travessa o intentar superar la prova de les 24 o les 36 hores i així guanyar “La Porta del Cel”.

Tota la informació  a www.laportadelcel.com

Reserves en info@laportadelcel.com y Tno. 704101106

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: