El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, presenta el programa turístic “Pallars Nostàlgic”

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat del director dels serveis territorials del Departament a Lleida, Vidal Vidal, del delegat de l’Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit, i l’alcalde de la Pobla, Lluis Bellera, ha presentat avui a la Pobla de Segur el programa turístic “Pallars Nostàlgic”. A la presentació també han estat presents el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Xavier Pont, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Xavier Ribera , així com alcaldes de diferents poblacions de les comarques del Pallars, empresaris i directors de museus de la zona.

El producte turístic “El Pallars Nostàlgic” s’emmarca en el projecte turístic Tren dels Llacs, i té per objectiu recuperar antics oficis, productes agroalimentaris típics, llocs d’interès turístics, museus, revivint les transformacions experimentades durant la primera meitat del segle XX i els canvis en les formes de vida a les comarques del Pallars Jussà i Sobirà. D’aquesta manera mitjançant aquest projecte es relaciona turisme, artesania, gastronomia, cultura i paisatge.

En aquest sentit, “Pallars Nostàlgic”, proposa una oferta turística de cap de setmana o de 4 dies, que consta de diferents activitats relacionades amb la gastronomia, la cultura, el paisatge o l’artesania a les comarques del Pallars Jussà i Sobirà. La comercialització d’aquest producte es realitza a través de l’Agència de Viatges Pirineu Emoció. Entre els atractius turístics que engloba el programa es troba:

· El Tren dels Llacs. L’arribada del tren a la Pobla de Segur va ser l’any 1951, per tant, el tren pròpiament i el trajecte que recorre, seria el primer atractiu que es trobaria. D’aquesta manera es potencia la línia de Ferrocarril de Lleida

– La Pobla de Segur. El Conjunt Modernista Casa Mauri que inclou l’antic Molí de l’Oli i l’actual Ajuntament de la Pobla de Segur (1953 -1957).· La fàbrica de Licors Portet de la Pobla de Segur , amb el licor de la Ratafia. · El Museu dels Raiers, ofici desaparegut del transport fluvial de la fusta.

· Les Antigues Botigues de Salàs de Pallars, on es pot visitar l’antiga botiga d’ultramarins, l’antiga barberia, l’antiga farmàcia, els antics cafès, les Eres, complementat amb el Centre d’Interpretació de l’antic comerç.

· Museu hidroelèctric de Capdella i Central Hidroelèctrica de Capdella, primera central hidroelèctrica de l’estat i que està encara en funcionament.

· Estany de Montcortés, estany natural en un entorn privilegiat.

· Salines i la Casa de la Sal a Gerri de la Sal, un ofici desaparegut, complementat amb la panoràmica de l’ església romànica de Santa Maria de Gerri.

· Congost de Collegats, entorn natural on també es pot gaudir de la imatge espectacular de la Roca de l’Argenteria. Lloc que segons diu la llegenda, l’arquitecte Gaudí va inspirar-se per fer la Sagrada Família.

· Sort, nucli antic pintoresc de caire medieval on també s’hi pot veure el castell dels Comtes Pallaresos, entre d’altres elements d’interès.

· Ecomuseu de les Valls d’Àneu, s’endinsa en les formes de vida i subsistència dels Pirineus a principis del segle XX.

· Serradora d’Alòs d’Isil, que proposa introduir-se en el món de la fusta treballada.

· Museu de les Papallones.

· Museu dels Pastors de Llessui a la Vall d’Àssua, que ensenya les tasques que han dut a terme els pastors en aquests darrers anys.

· Formatgeria la Peça d’Altron, el poble d’Altron va ser inspiració per la novel·lista Maria Barbal en la seva novel·la Pedra de Tartera. Formatgeria artesanal.

Aquest producte turístic que s’emmarca en el projecte Tren dels Llacs i que proposa diferents activitats relacionades amb la gastronomia, la cultura, el paisatge o l’artesania a les comarques del Pallars Jussà i Sobirà.

Més informació cliqueu aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: