Jornades de Formació per guies, informadors i tècnics dels espais de memòria de Catalunya a Sort

MEMORIAL_DEMOCRATIC

El Memorial Democràtic, la institució encarregada de dur a terme les polítiques públiques de la memòria a Catalunya, emprengué ja fa un temps la tasca de recuperar i museïtzar el patrimoni memorial del període 1931-1980. En aquest sentit, es creà la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya, un sistema de gestió patrimonial que s’estén arreu del territori amb l’objectiu no només de recuperar i dignificar, sinó també de convertir el patrimoni memorial en una important eina pedagògica.

Actualment, la Xarxa agrupa una gran varietat d’espais (itineraris, refugis antiaeris, centres d’interpretació…) que s’han ordenat en quatre grans àmbits: Espais de la II República; Espais de la Guerra Civil; Espais de frontera i exili; i Espais de lluita antifranquista i recuperació democràtica. Molts d’aquests espais ja estan força consolidats i per tal de dinamitzar-los encara més, el Memorial Democràtic ha decidit impulsar una formació especialitzada de guies, informadors i tècnics, que treballin per facilitar l’accés al coneixement històric i memorial d’aquests espais.

És per aquest motiu, que l’Ajuntament de Sort i el Memorial Democràtic han organitzat un curs intensiu i especialitzat per a la formació de guies i intèrprets dels Espais de Memòria de Catalunya, que s’impartirà a Sort entre el 29 de setembre i el 2 d’octubre. El curs estarà organitzat en tres mòduls diferents (El patrimoni memorial. Memòria democràtica i espais de memòria actius; Pedagogia i didàctica de la memòria; Recursos per posar en valor els espais de memòria i fer-los visitables), amb l’objectiu de donar una visió global i introductòria al camp dels espais de memòria de Catalunya.

La jornada està destinada a Informadors, guies, tècnics i totes aquelles persones que desitgin aprofundir en el coneixement del patrimoni memorial, així com en les possibilitats de Comunicació, interpretació i dinamització dels nous projectes que s’estan portant a terme en l’àmbit de la recuperació i valorització d’espais de memòria.

Per a més informació i rebre el programa poden posar-se en contacte amb: mOntanyanes. Estratègies creatives per a la dinamització local. SLL. 973620670. info@montanyanes.net

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: