L’Oficina de Turisme punt d’interès del nou itinerari “El Pirineu Comtal”

Ruta del Pirineu comtal

Ruta del Pirineu comtal

La nova aposta de producte després del camí de Sant Jaume per al 2010 de la Generalitat de Catalunya ha estat la creació de l´itinerari “Ruta del Pirineu Comtal”. Aquest itinerari, practicable en cotxe, travessa i posa en valor el patrimoni cultural, natural i històric de 14 comarques de la Catalunya pirinenca i prepirinenca, i coincideix aproximadament amb el territori dels 11 antics comtats que van ser l´embrió del naixement del país.

L´itinerari, que ja disposa d’un llibre-guia, combina els escenaris pirinencs idíl·lics amb la bellesa de les esglésies i els monestirs romànics, els castells, els conjunts medievals i els museus.

Des de l´Empordà fins a la Ribagorça, la ruta travessa paisatges de gran bellesa, bressol de personatges històrics i escenari de gestes, llegendes, mites i tradicions. En total, 13 punts destacats i 30 punts d´interès, on l’Oficina de Turisme del Pallars Sobirà amb la seva actual exposició “Hug Roger III, muntanyes en rebel.lia” en forma part, conjuntament amb el castell de Sort,  ja que a les darreries dels comtats la figura del comte Hug Roger ha estat i serà un referent del territori pallarés.

En la ruta pel comtat del Pallars Sobirà també es poden trobar les esglésies de Sant Pere de Burgal i Sant Pere de Sorpe com els punts de més rellevància, i altres esglésies, com Sant Joan d’Isil, Sant Martí d’Escalarre i Sant Julià d’Unarre, d’un interès singular.

A la pràctica aquest nou producte intenta oferir al visitant un recorregut turístic culturo-natural adaptat i funcional, amb hotels, cases rurals, càmpings adaptats, entre altres serveis turístics. I a més, podrà gaudir d´una cuina acurada i saborosa, de comerços on adquirir tota mena de productes alimentaris de qualitat i de festes populars i actes culturals per completar la seva estada.

Més informació: www.gencat.cat/diue/ambits/turisme/rutes/pirineucomtal/index.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: