L’Oficina de Turisme del Pallars Sobirà present a les XV Jornades de la xarxa d’Oficines de Catalunya

jornadeslloret

Els passats dies 14 i 15 de maig es va celebrar les XV Jornades de la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya, organitzades per la Direcció General de Turisme en col·laboració amb l’APTALC, Associació de Professionals de l’Administració Local de Catalunya i Lloret Turisme com a amfitrions de l’acte.

El Director General de Turisme, el Sr. Joan Carles Vilalta va ser l’encarregat de presentar l’acte i explicar als assistents les novetats d’enguany, que van ser diverses i molt interessants.

Entre altres els temes principals van ser, la nova carta de serveis del Palau Robert, full de ruta pel funcionament de l’Oficina de turisme de Catalunya, l’actualització de categories dels treballadors en l’àmbit de turisme de la Direcció General, la futura llei d’Oficines de Turisme on hi ha un gran interès en la categorització d’aquestes, i les bones intencions de crear un nou gestor estadístic únic.

Posteriorment el Director Adjunt de Turisme de Catalunya, el Sr. Patrick Torrent, va presentar la nova Agència Catalana del Turisme, incloent el Pla d’Accions amb els seus objectius i línies estratègiques. Els tres instruments bàsics del nou Pla són la segmentació de productes/mercat, la diferenciació, singularitat i identitat i la qualitat. La promoció de la nova agència anirà estructurada de la següent manera:

–          Segmentació de productes.

–          5 Clubs de productes.

–          Distincions de Destins Turístics catalans (DTF, DTE, …)

–          I les plataformes convencionals, com Fires, Viatges de familiarització, de premsa, etc.

També es va anomenar, sorgit del III Congrés de Turisme d’enguany realitzat a Port Aventura, un nou Pla d’Internacionalització, una millora del Centres de Promoció Turística Internacionals i la vinculació del sector privat com a eix bàsic d’aquesta nova Agència.

Posteriorment, no tant relacionat amb Oficines de Turisme, es va presentar el nou mapa d’Intangibles, realitzat per professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Sr. Ferran Toledano, en aquest cas els assistents van estar d’acord en que la intervenció del senyor Toledano no s’adaptava a les necessitats dels conferenciants, i el seu to de veu va resultar despectiu en alguns casos amb els assistents. Posteriorment es va fer saber a la Direcció General aquest descontentament general i reivindicant la figura dels treballadors de les oficines com a tècnics i gestors del territori, no com a “dispensadors de documentació informativa”.

En la mateixa taula i amb molta més educació que l’anterior conferenciant van presentar el nou Atlas de l’oferta i els productes turístics de Catalunya, els encarregats van ser el reconegut catedràtic Francisco Lopez Palomeque i la professora de la UB, la senyora Dolores Sànchez, ambdós van presentar una nova eina que servirà per a disposar d’una forma ràpida i amb el màxim de dades tots els recursos turístics de que disposa Catalunya. Encarregada per la Direcció General de Turisme  han col·laborat més de cent universitats i institucions.

A la tarda es van presentar, organitzat per APTALC, el taller d’experiències, on tècnics de Catalunya van exposar els seus nous projectes que duen a terme per a donar noves idees als tècnics d’arreu de Catalunya. El taller d’experiències és la part més pràctica per trobar elements en comú entre els assistents i sentir les Oficines de Turisme com una xarxa.

EUTO Study Visit: Catalonia 2009

Finalment una de les exposicions més importants van ser la presentació del proper viatge d’estudi de l’Associació Europea de Tècnics de Turisme a Catalunya, presentat pel president i la vicepresidenta d’APTALC, el senyor Joaquim Queralt i la senyora Sara Lladó, membres de la junta d’EUTO, que es realitzarà el mes d’octubre en marques turístiques de platja de Catalunya, el viatge estarà farcit de conferències i experiències de gent d’un gran currículum en turisme a nivell europeu.

Altres presentacions molt interessants van ser el Centenari de la Costa Brava, les xarxes socials d’internet i la seva influència en el sector turístic (aquest bloc n’és un exemple), pel senyor Roc Fages, consultor en innovació i dinamització de xarxes Goldmundus.com, i finalment la presentació del nou curs d’anglès on-line que la Direcció General de Turisme ha ofert als tècnics de Turisme de Catalunya per la seva millora en la formació.

Un curs d’anglès innovador i efectiu

Aquest curs es tracta d’un sistema combinat on els tutors examinen en vídeoconferència els progressos dels seus alumnes. El curs durarà tres mesos i es pot fer un parèntesi d’entre 15 dies i un mes si s’escau. El curs s’iniciarà el 10 de juny.

Finalment donar les gràcies a Lloret, en concret al senyor Maurici Carbó, director de Lloret Turisme, per la seva hospitalitat i per l’interès de rebre als tècnics de Turisme de Catalunya al seu municipi, oferint visites sorprenents com eren els Jardins de Santa Clotilde o el futur Casino Monterrey, que ens van obrir les portes per a visitar les seves instal·lacions.

L’any vinent encara que s’estan plantejant candidatures, es va nomenar Solsona com a seu de les jornades, esperem des de Turisme Pallars Sobirà que així sigui i es tornin a celebrar les jornades al Pirineu de Lleida.

Anuncis

2 Respostes

 1. Benvolguts companys;

  Estem reben molts agraïments per l’article, i ens plena d’orgull als tècnics de la nostra oficina els vostres comentaris.

  Gràcies a tots per escoltar-nos i restem a la vostra disposició.

  Cordialment,

  Oficina de turisme del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

 2. Gràcies per resumir la reunió. Els que no vam poder ser-hi us ho agraim moltíssim.
  Bona feina!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: