Novetats del territori al seminari tècnic “coneixem el Pirineu i les Terres de Lleida”

fotoseminari

El passat 11 de febrer es va cel.lebrar el seminari “coneixem el Pirineu i les Terres de Lleida” a la mateix ciutat. Aquest seminari que es realitza cada principis d’any és un resum de totes les novetats i actualitzacions turístiques que es desenvolupen a les nostres contrades i exposades pels propis tècnics de cada comarca.

El seminari, organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, té la següent fòrmula. Cada tècnic de Turisme comarcal té entre deu i quinze minuts per exposar les seves novetats i destacar tots els elements que cregui interessants al grup, un grup format per tots els tècnics de turisme que resten a Oficines de turisme de la resta dels Pirineus i les Terres de Lleida, i d’altres que resten de cara al públic en taulells d’informació en organismes oficials.

Les novetats que caldria destacar serien el Centre d’interpretació de les pintures del Cogul a Arbeca, que s’obrirà entre octubre i novembre. L’èxit de l’Estany d’Ivars al Pla d’Urgell, on s’organitzaran visites gratuïtes a grups. La ruta literària Línia 2: Itinerari pels espais de la Guerra Civil a la Segarra. La pròxima obertura d’una gran Oficina de turisme a Guissona (La Segarra), i a Solsona. I el tancament per canvi d’ubicació del Museu del ganivet, també de Solsona.

Les novetats del Pirineu van ser els castells de Frontera del Pallars Jussà i la cloenda de l’any del vi en aquesta comarca, La ruta de l’aigua de l’Alta Ribagorça, El museu de la neu de la Vall d’Aran i les conclusions del Pla d’excel·lència de l’Alt Urgell.

A la comarca del Pallars Sobirà es van destacar la gran varietat de museus, amb la novetat de la Presó-Museu Camí de la llibertat, o el reconegut Centre d’Interpretació de l’Aigua de Tavascan. Una de les novetats amb més èxit es el forfait conjunt Espot Esquí – Port Ainé – Tavascan, organitzat per GranPallars, les ofertes turístiques per a Fires, i les exposicions itinerants que s’aniran cel.lebran a l’Oficina de Turisme comarcal.

Gràcies amb aquesta iniciativa es sap com treballen les comarques de l’entorn per a poder unir esforços i crear sinèrgies.

Per a més informació: turisme@pallarssobira.info

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: