El Pallars Sobirà present a Fitur sota la marca “Pirineus”

3fitur20091

El Pallars Sobirà un cop més va estar present a la Fira més important del sud d’Europa, FITUR, que es cel.lebra al Campo de las Naciones de Madrid. La novetat més destacable van ser els més de cinquanta paquets turístics que les empreses de la comarca van oferir amb descomptes molt interessants. El canvi d’hàbits del visitant va incentivar a crear un nou concepte per anar a Fires, gràcies a Internet, el futur turista del Pirineu ja té tota la informació que necessita a les webs oficials i ja no es fa necessària la participació a fires exclusivament informativa. Per aquest motiu les empreses de la comarca que van voler participar d’una forma lliure, van oferir caps de setmana a la neu, cursos, activitats, i gastronomia a uns preus molt competitius.

En qüestió de producte més sol.licitat el senderisme i el turisme rural continuen essent un any més els productes estrella. En senderisme Pallars Sobirà ofereix el mapa de senders, amb un gran èxit entre els visitants, i la seva web de senderisme, considerada una de les millors del Pirineu.

A la resta de Catalunya cal destacar la presentació de l’aeroport d’Alguaire. Generalitat, Diputació i Paeria van aprofitar l’esdeveniment per promocionar la infraestructura a diferents companyies aèries, touroperadors i gestors aeroportuaris. L’aeroport serà un revulsiu per a l’economia de Lleida, sobretot per al sector agroalimentari i turístic.

L’altra presentació més interessant va ser el Centre d’Observació de l’Univers, que s’ha inaugurat recentment i que culmina el projecte del Parc Astronòmic del Montsec. El centre, situat a 3,5 km d’Àger (la Noguera), ha entrat en funcionament aquest mes de gener del 2009 com a gran multiespai lúdic que pretén esdevenir el centre de referència de la docència i la divulgació de l’astronomia i la geologia a Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: