Es presenta el Pla Mitològic del Pallars Sobirà

mitologic

22 de novembre de 2008. El Pallars Sobirà és una de les comarques pirinenques que més vegades ha estat objecte d’atenció dins l’àmbit del món llegendari i mític, donada la riquesa i diversitat d’aquest patrimoni amb que compta, no obstant això, mai no s’havia dut a terme una recerca sistematitzada que permetés inventariar i catalogar aquest tipus de patrimoni.

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha considerat necessari impulsar un treball de recerca que porti a la confecció d’un catàleg d’un dels recursos culturals més significatius amb que compta la comarca: Els indrets/espais/elements Mítics i Llegendaris.

Per a dur a terme aquest treball de recerca inventari es compta amb la participació de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, amb qui prèviament s’ha consensuat el model, l’abast de la recerca, així com la persona que l’ha de dur a terme: un dels millors coneixedors i difusors d’aquest patrimoni: l’escriptor pallarès Pep Coll.

Aquest Pla té per objectiu desenvolupar una tasca de recerca- inventari- catalogació que ens permeti identificar i conèixer aquests recursos, saber quins són els seus valors en tant que referents culturals i identitaris, concretar-ne la seva localització, de manera que si és possible o necessari se’n pugui plantejar mesures de protecció i perquè, finalment, a partir d’aquest coneixement es puguin arribar a dissenyar propostes i productes que permetin, alhora que una difusió, una rendibilització d’aquest patrimoni, en tant que recursos d’un gran atractiu, tant per als propis pallaresos, com també per als qui ens visitin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: