La literatura i la gastronomia del Pallars Sobirà presents a Madrid en un marc tant emblemàtic com és el Centre Cultural de Blanquerna

La Comarca del Pallars Sobirà es desestacionalitza amb un nou producte de rutes literàries i gastronomia.

Dimecres 1 d’ octubre de 2008. – El centre cultural Blanquerna de Madrid va ser l’escenari escollit per a presentar un nou producte a la comarca del Pallars Sobirà, Turisme de Catalunya, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà des de la seva àrea de Turisme i els Ajuntaments de Sort i Rialp van presentar els atractius gastronómicos y literaris de la zona destacant el nou projecte de la ruta de la Vall d’ Assua, i ho va fer davant del sector turístic d’agències de viatges i touroperadors especialitzats y mitjans de comunicació.

Amb aquests nou producte es pretén facilitar al lector de llibres com “Viaje al Pirineo” de Camilo José Cela, Pedra de tartera, de Maria Barbal, A peu pel Pallars Sobirà, de Josep Maria Espinàs, Les veus de Pamano de Jaume Cabré o Tor, Tretze families i tres morts de Carles Porta, puguin reconèixer el territori de les narracions, les olors, i sobretot els seus sabors gràcies a la gastronomia.

L’acte va ser amenitzat amb un aperitiu literari a càrrec del colectiu de la Xicoia, on es van presentar els plats típics del Pallars que al llarg del temps han estat plasmats en les obres literàries.

La presentació va contar amb la participació del Sr. Patrick Torrent, subdirector de Turisme de Catalunya, Ferran Rella, Delegat de Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, Carles Porta, autor del llibre “Tor, Tretze Famílies i Tres morts”, Josep Colom, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sort, Olga Soler, Responsable de l’Área de Turisme del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, restauradora i membre del Colectiu de Cuina La Xicoia, i el Sr. Jaume Gilabert, President de la Diputació de Lleida.

Anuncis

2 Respostes

 1. Gràcies a tots els ens públics per convidar-nos en aquesta presentació gastro-literaria a Madrid.

  LA XICOIA

 2. Benvolguts companys;

  Els qui us hem de donar les gràcies som nosaltres per demostrar un cop més la vostra professionalitat i com a impulsors de la cuina pallaresa arreu.

  L’èxit va estar assegurat i tothom va estar d’acord que la gastronomia de la comarca del Pallars Sobirà és un dels elements que la diferencien d’altres comarques.

  Restem en contacte per a continuar treballant per un objectiu comú, fer conèixer el Pallars Sobirà com a destinació turística de primer ordre tant per la seva cuina de qualitat com els recursos que s’hi troben.

  Seguim treballant i reitero les gràcies per la gran tasca que vareu fer a la presentació!!

  Núria Bosor
  Turisme Pallars Sobirà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: