La nova exposició d’aquest agost tracta sobre la infància marginada a la Catalunya de principis de segle

El pròxim dimecres dia 13 a les 18:00h s’inaugurarà l’exposició Infància marginada, que ja es pot visitar. L’exposició és una mirada al passat per no oblidar. Aquest es elconcepte de la nova exposició que recollirà l’Oficina de Turisme comarcal de l’1 al 22 d’agost. Un recull fotogràfic de 72 imatges i 24 blocs de text dirigits i recollits pel seu director, Joan Pinilla, i amb la participació de arxius fotogràfics d’arreu de Catalunya.

El concepte d’atenció a la infància no ha estat entès de la mateixa manera al llarg de la història. Durant el primer terç del s.XX molts nadons encara són abandonats, molt nens i nenes des dels 5 anys, treballen a les fàbriques: a Catalunya moren nens cada dia; els nens i nenes en desemparament són tancats en grans centres on la vida és un conjunt de repressió, càstigs, manca d’higiene, insuficient i dolenta alimentació i malalties. Amb la declaració dels drets de l’Infant, l’any 1989 el nen passa de ser objecte de protecció a se objecte de drets.

Alguns dels temes de l’exposició són, la infància en desemparament, la infància abandonada, mortalitat infantil, analfabetisme, el treball dels nenes, els nens a les presons, els correccionals, etc.

L’exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració de Aldees Infantils SOS,  i la participació de l’Ajuntament de Sort i l’Oficina de turisme del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: